Nieuwsbrief
Ontvang onze nieuwsbrief!
twitter Bird meer info...!

EMail Afdrukken

Agenda

Event 

Basiscursus theatersport najaar 2013
Title:
Basiscursus theatersport najaar 2013
When:
16.09.2013 - 09.12.2013 20.00 h - 22.00 h
Where:
Theater de Musketon - Utrecht
categorie:
workshop

Description

16 September gaat weer een nieuwe basiscursus van start. Deze cursus is voor iedereen (boven de 17) toegankelijk, vergt geen speciale voorkennis of ervaring. Deze cursus is ook zinvol voor mensen die wel toneel- of andersoortige theaterervaring hebben, maar graag meer zouden willen spelen met karakterverdieping of eigen fysieke lichaamshouding.

In twaalf lessen van 2 uur komen de basisprincipes van theater en improvisatie aan bod die geoefend zullen worden met klassieke theatersportgames. Hierbij moet je denken aan 'durven' te spelen, creatieve processen ('hoe kom je d'r op?'), het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater en enkele van de bekendste theatersportgames en kun je deze toepassen. Indien de deelnemers dit willen wordt er een openbare presentatie gegeven. In dat geval wordt er in de laatste les(sen) extra aandacht gegeven aan elementen van een theatersportvoorstelling: podiumtechniek, publieksparticipatie en de 'vierde wand', ondersteunende rollen (presentator, rechters, muzikant, belichting). Deze cursus is ook een goede basis als je verder wilt spelen bij een theatersportvereniging.

De lessen starten 16 september en vinden van 20.00 tot 22.00 uur plaats in Sociaal-cultureel centrum 'De Musketon' (in de wijk Lunetten). In de Musketon is na afloop gelegenheid tot napraten in de bar, er is gratis parkeergelegenheid en ligt op loopafstand van NS-station Utrecht-Lunetten. Kosten: €150,-  inclusief BTW. Tip: met de factuur die je ontvangt zijn de kosten desgewenst fiscaal aftrekbaar als communicatietraining. Opgeven is mogelijk via het online inschrijfformulier basiscursus theatersport najaar 2013. Vragen kun je stellen door een email met je naam en contactgegevens (emailadres en telefoonnummer, liefst beide) naar   Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken  te sturen of te bellen 06-34944350. Wacht niet te lang, want het aantal cursusplaatsen is beperkt!

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Myspace Share to Delicious Share to Google 

Venue

Theater de MusketonMap
Locatie:
Theater de Musketon   -   Website
Street:
Hondsrug 19
ZIP:
3524 BP
City:
Utrecht
Country:
Country: nl

Description

Theater De Musketon is uitstekend bereikbaar. Het ligt midden in de Utrechtse wijk Lunetten (vlakbij Knooppunt Lunetten) ten zuidwesten van het Winkelcentrum (klik voor googlemapslocatie op 'voetjes'-icoontje hierboven.

EIGEN AUTO:

Volg de borden Utrecht. Vervolgens rijden richting Rondweg Utrecht Zuid (A12)

Neem  bij Knooppunt Lunetten op de parallelbaan van de A12 afslag 18, 

Routekaart Musketon

Lunetten Utrecht Zuidoost.

Volg de borden naar de Musketon. Er is gratis parkeergelegenheid aan de achterzijde van de Musketon (stel op uw navigatiesyteem als straat 'Treek' in. Zie ook routekaart.

BUS

Neem vanuit de stad, stadslijn 8 richting Station Lunetten, halte Betuwe. Nu is het nog ongeveer 1,5 minuut lopen. Zie routekaart.

TREIN

Reis naar station Utrecht Lunetten. Loop 5 minuten (weg oversteken ter hoogte van ARTISTO-zalencentrum, langs water lopen tot voorbij winkelcentrum, aan linkerzijde zie je 'De Musketon', tevens bibliotheek). Of neem vanaf dit station stadsbus, lijn 8 richting Station Overvecht, stap uit bij halte Betuwe en loop nog 1,5 minuut. Zie routekaart.

Minder validen:

Theater De Musketon en is goed bereikbaar en toegankelijk voor rolstoelers en overige minder validen.

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Myspace Share to Delicious Share to Google