Nieuwsbrief
Ontvang onze nieuwsbrief!
twitter Bird meer info...!

EMail Afdrukken

Agenda

Event 

Optreden 'Albert van Koningsbruggen' AxionContinue
Title:
Optreden 'Albert van Koningsbruggen' AxionContinue
When:
13.10.2011 19.30 h - 21.00 h
Where:
Albert van Koningsbruggen [AxionContinue] - Utrecht
categorie:
Optreden in opdracht

Description

Albert van Koningsbruggen biedt iedere bewoner een - al dan niet tijdelijk - thuis, en hecht daarom veel waarde aan de wensen, behoeften en privacy van de bewoners. Ons uitgangspunt is dat bewoners zoveel mogelijk op hun eigen manier moeten kunnen leven en wonen, in een zo prettig mogelijk leefklimaat. Het verpleeghuis ondersteunt de bewoners niet alleen met zorg, maar ook met een uitgebreid scala aan activiteiten. Sommige activiteiten zijn op de individuele bewoner toegesneden; de dagbestedingscoach neemt hierover bij opname contact op. Andere activiteiten vinden groepsgewijs plaats. Regelmatig treden artiesten en gezelschappen op, bijvoorbeeld op culturele middagen en avonden. Vanuit Albert van Koningsbruggen worden regelmatig uitstapjes naar leuke evenementen in het land georganiseerd. Dit activiteitenaanbod is te zien op het kanaal van de huistelevisie, en wordt bekendgemaakt door middel van folders en posters op de afdelingen.

In dit kader verzorgen De Lunetics op 13 okteber een aangepast voorstelling voor de bewoners.

Let op: dit optreden is besloten en alleen toegankelijk voor bewoners van 'Albert van Koningsbruggen'.

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Myspace Share to Delicious Share to Google 

Venue

Albert van Koningsbruggen [AxionContinue]Map
Locatie:
Albert van Koningsbruggen [AxionContinue]   -   Website
Street:
Beneluxlaan 924
ZIP:
3526 KJ
City:
Utrecht
State:
Nederland
Country:
Country: nl

Description

Ligging
Woonzorgcentrum Albert van Koningsbruggen ligt in het stadspark Transwijk in een rustig deel van de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Op loopafstand bevinden zich een kinderboerderij en twee winkelcentra.  In het ruime, lichte atrium bevinden zich onder meer een winkeltje en het restaurant.


Wonen
Albert van Koningsbruggen heeft drie afdelingen voor mensen met lichamelijke aandoeningen: de Bernardhof, de Irenehof en de Beatrixhof. De Beatrixhof is bestemd voor revalidatie en kortdurende opname.
Verder heeft Albert van Koningsbruggen drie afdelingen voor bewoners die in meer of mindere mate dementeren. Twee van deze afdelingen hebben een- en tweepersoonskamers, de andere alleen eenpersoonskamers.
Alle afdelingen hebben huiskamers, waar wordt gegeten en waar activiteiten plaatsvinden. De eenpersoonskamers zijn voorzien van telefoon en noodoproep. Albert van Koningsbruggen heeft een eigen apotheek, een praktijk voor fysiotherapie en een pedicure. 
Bewoners kunnen hun maaltijden zelf samenstellen uit een keuzemenu. Bezoekers zijn van harte welkom om mee te eten.


Zorg
Albert van Koningsbruggen biedt een breed pakket aan zorg. Er zijn 36 plaatsen voor deeltijdzorg, zowel voor bewoners met lichamelijke aandoeningen als voor dementerenden. 
Bij de zorg aan dementerende bewoners staat de kwaliteit van leven voorop. De zorg is belevingsgericht en sluit aan bij wat de bewoners prettig vinden. Elke bewoner krijgt een vaste contactpersoon, de ‘Eerst Verantwoordelijke’. De afspraken die deze EV’er met de bewoner maakt, worden vastgelegd in een