Nieuwsbrief
Ontvang onze nieuwsbrief!
twitter Bird meer info...!
Fout
  • MMS Blog needs PHP's IMAP extension to function. Read more

Sociaal beheer Musketon

Wij ontvingen onderstaand schrijven over 'De Musketon', het sociaal-cultureel centrum waar de Lunetics ontstaan zijn en tot dusverre altijd gerepeteerd hebben:


Sociaal Cultureel Centrum 'De Musketon'

"Geachte gebruiker en/of –beheerder van het buurthuis,

Op 1 augustus 2013 is in Utrecht Het Vernieuwend Welzijn van start gegaan. De gemeenteraadsfractie van de PvdA heeft hier destijds mee ingestemd, op voorwaarde dat er geen activiteiten verloren mochten gaan in de buurthuizen. Nu, ruim 9 maanden na invoering, blijkt dat er zich diverse knelpunten voordoen in de buurthuizen die betrekking hebben op het beheer van de buurthuizen. Activiteiten gaan wel verloren, vrijwilligers haken af en de beschikbaarheid en openingstijden van het buurthuis zijn onduidelijk voor gebruikers. 

Zelf heb ik de afgelopen tijd De Musketon in Lunetten, De Nieuwe Jutter in Rivierenwijk en Het Vorstelijk Complex in Zuilen bezocht. Ook hier werd een vast aanspreekpunt, een vaste gastheer- of vrouw gemist. In sommige buurthuizen is gebleken dat u deze buurthuizen te groot en complex vindt om zonder professionele ondersteuning in de vorm van sociaal beheer te kunnen functioneren voor de buurtbewoners.

In het verkiezingsdebat georganiseerd door het Bewoners Overleg Lunetten tekende zich een brede steun af voor ons plan om in welke buurthuizen dat nodig is, het sociaal beheer terug te brengen. Nu de verkiezingen geweest zijn, lijken de betreffende partijen deze belofte ineens te zijn vergeten. De PvdA helpt hen daar graag aan herinneren en daar hebben we uw steun bij nodig! Bij de presentatie van het nieuwe college akkoord heeft de PvdA een motie ingediend die het college vraagt om de sociaal beheerders weer terug te halen waar dat echt nodig lijkt. 

Tijdens de vergadering over de Voorjaarsnota in juni/juli 2014 wordt deze motie behandeld. Dit is het moment om de terugkomst van het sociaal beheer definitief te regelen. Graag horen wij of u onze mening onderschrijft en of u zich achter onze oproep wilt scharen. U kunt dit doen door voor 1 juni te mailen naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken of te schrijven naar PvdA Gemeenteraadsfractie, Korte Minrebroederstraat 2, 3512 GG in Utrecht. 

Vermeld u in uw schrijven alstublieft wie u bent, welk buurthuis het betreft, in welke hoedanigheid u gebruik maakt van het buurthuis en wat de gevolgen zijn van het verdwijnen van de sociaal beheerders in de buurthuizen.

We stellen het zeer op prijs als u deze brief verspreidt onder zoveel mogelijk gebruikers of andere betrokkenen bij uw buurthuis. Samen kunnen we de terugkeer van sociaal beheer realiseren!

Met vriendelijke groet,

PvdA Utrecht
Gilbert Isabella"