Nieuwsbrief
Ontvang onze nieuwsbrief!
twitter Bird meer info...!

EMail Afdrukken

Agenda

Event 

Introductiecursus Improviseren
Title:
Introductiecursus Improviseren
When:
04.03.2015 - 22.04.2015 
Where:
Theater de Musketon - Utrecht
categorie:
cursus

Description

"Zeg altijd nee en je krijgt een veilig leven. Zeg altijd ja en je krijgt een leven vol avontuur."  (Keith Johnstone)

Improviseren is een kunst die we allemaal verstaan, maar die velen van ons lang geleden vergeten zijn. Net als fietsen verleer je het nooit helemaal, maar naarmate je het meer doet gaat het wel makkelijker af. Iemand die niet opziet tegen improvisatie ziet ook niet meer op tegen een nieuwe functie, een andere woonplaats, het leggen van nieuwe contacten of andere uitdagingen waar de uitkomst onzeker van is.

Magische ComfortzoneIn deze cursus leer je allereerst hoe leuk het is om nieuwe dingen uit te proberen en samen met anderen te spelen. Spelen in de ware zin van het woord. Wedden dat je al meer blijkt te kunnen dan je dacht? Hoewel er verschillende theaterwerkvormen (o.a. uit theatersport) gebruikt worden is het doel niet het maken van een voorstelling voor publiek. Deze cursus start op basisniveau dus enige voorkennis of ervaring is niet nodig.

In 8 lessen van 2 uur komen de belangrijkste basisprincipes van (theater)improvisatie aan bod die geoefend zullen worden met dramaoefeningen en klassieke theatersportgames. Hierbij moet je denken aan 'durven' te spelen, creatieve processen ('hoe kom je d'r op?'), het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater, en zul je met plezier uitdagingen aangaan, zelfs als deze een beetje buiten je comfortzone liggen. Anders dan de reguliere Basiscursus Theatersport van 12 lessen is aan deze cursus is in beginsel geen eindpresentatie verbonden. Uiteraard is deze cursus wel een mooie opstap als je verder wilt gaan met improvisatietheater, en voor wie wil optreden is er altijd een podium beschikbaar. Bij deze cursus is geen les 'zangimpro' inbegrepen zoals bij de Basiscursus Theatersport wel het geval is.

Eerste les: woensdag 4 maart 2015

Lesoverzicht: 4-3, 11-3, 18-3, 25-3, 1-4, 8-4, 15-4, 22-4

Tijdstip: woensdag 20.00 tot 22.00 uur (na afloop van de cursus kan aan de bar nog nagepraat worden)

Locatie: Cultureel Centrum 'De Musketon', Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht.

Kosten: €110,-  (inclusief BTW, U-pas korting mogelijk)

schrijf-je-nu-inTip: met de factuur die je ontvangt zijn de kosten fiscaal aftrekbaar als communicatietraining. Opgeven is mogelijk via het Inschrijfformulier Introductiecursus Improviseren Vragen kun je stellen door een email met je naam en contactgegevens (emailadres en telefoonnummer, liefst beide) naar  Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken  te sturen of te bellen 06-34944350. 

Deelnemersstatus cursus imrpoviseren

Er zijn momenteel nog plaatsen beschikbaar.

Stuur een mailtje als je echt niet op woensdag kunt, maar wel graag een cursus op beginnersniveau zou willen volgen. Als bovenstaande teller op nul of lager staat kun je het handigst even bellen. Wellicht valt er iets te improviseren! (-;

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Myspace Share to Delicious Share to Google 

Venue

Theater de MusketonMap
Locatie:
Theater de Musketon   -   Website
Street:
Hondsrug 19
ZIP:
3524 BP
City:
Utrecht
Country:
Country: nl

Description

Theater De Musketon is uitstekend bereikbaar. Het ligt midden in de Utrechtse wijk Lunetten (vlakbij Knooppunt Lunetten) ten zuidwesten van het Winkelcentrum (klik voor googlemapslocatie op 'voetjes'-icoontje hierboven.

EIGEN AUTO:

Volg de borden Utrecht. Vervolgens rijden richting Rondweg Utrecht Zuid (A12)

Neem  bij Knooppunt Lunetten op de parallelbaan van de A12 afslag 18, 

Routekaart Musketon

Lunetten Utrecht Zuidoost.

Volg de borden naar de Musketon. Er is gratis parkeergelegenheid aan de achterzijde van de Musketon (stel op uw navigatiesyteem als straat 'Treek' in. Zie ook routekaart.

BUS

Neem vanuit de stad, stadslijn 8 richting Station Lunetten, halte Betuwe. Nu is het nog ongeveer 1,5 minuut lopen. Zie routekaart.

TREIN

Reis naar station Utrecht Lunetten. Loop 5 minuten (weg oversteken ter hoogte van ARTISTO-zalencentrum, langs water lopen tot voorbij winkelcentrum, aan linkerzijde zie je 'De Musketon', tevens bibliotheek). Of neem vanaf dit station stadsbus, lijn 8 richting Station Overvecht, stap uit bij halte Betuwe en loop nog 1,5 minuut. Zie routekaart.

Minder validen:

Theater De Musketon en is goed bereikbaar en toegankelijk voor rolstoelers en overige minder validen.

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Myspace Share to Delicious Share to Google