Nieuwsbrief
Ontvang onze nieuwsbrief!
twitter Bird meer info...!

EMail Afdrukken

Agenda

Event 

Basiscursus Theatersport
Title:
Basiscursus Theatersport
When:
05.01.2015 - 30.03.2015 20.00 h - 22.00 h
Where:
Theater de Musketon - Utrecht
categorie:
cursus

Description

basiscursus theatersport utrechtVind je theatersport ook zo leuk dat je het zelf ook wel eens zou willen proberen? Vind je toneelspelen leuk maar zie je op tegen het instuderen van teksten om deze vervolgens keer op keer te herhalen? Vind je het jammer dat je altijd achteraf bedenkt wat je zojuist eigenlijk had kunnen zeggen? Heb jij tot dusverre altijd je snor weten drukken om iets op je vrije avond te doen 'omdat je niet zo goed durft'? Wil je al tijden al iets aan sport doen maar is je zweten op een crosstrainer niet jouw ding?

Speciaal voor mensen als jij organiseren we komend seizoen weer een basiscursus improvisatie en theatersport. Deze cursus start op basisniveau dus enige voorkennis of ervaring is niet nodig. In deze cursus leer je allereerst hoe leuk het is om dingen uit te proberen en samen met anderen te spelen. Wedden dat je al meer blijkt te kunnen dan je dacht?

In 12 lessen van 2 uur komen de basisprincipes van theater en improvisatie aan bod die geoefend zullen worden met klassieke theatersportgames. Hierbij moet je denken aan 'durven' te spelen, creatieve processen ('hoe kom je d'r op?'), het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater en de bekendste theatersportgames, en kun je deze toepassen. Indien de deelnemers dit willen wordt er een openbare presentatie gegeven. In dat geval wordt er in de laatste lessen extra aandacht gegeven aan elementen van een theatersportvoorstelling: podiumtechniek, publieksparticipatie en de 'vierde wand', ondersteunende rollen (presentator, rechters, muzikant, belichting). Deze cursus is ook een goede basis als je verder wilt spelen bij een theatersportvereniging.

schrijf-je-nu-inDe lessen starten maandag 5 januari 2015 en vinden van 20.00 tot 22.00 uur plaats in cultureel centrum 'De Musketon' (Lunetten). Wie wil kan na afloop nog met een drankje napraten aan de bar. Kosten: €165,-  inclusief BTW. Tip: met de factuur die je ontvangt zijn de kosten desgewenst fiscaal aftrekbaar als communicatietraining. Opgeven is mogelijk via het Inschrijfformulier basiscursus theatersport. Voor houders van een U-pas zijn er kortingsvoordelen. Vragen kun je stellen door een email met je naam en contactgegevens (emailadres en telefoonnummer, liefst beide) naar  Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken  te sturen of te bellen 06-34944350. 

Er zijn momenteel nog plaatsen beschikbaar. 

Stuur een mailtje als je echt niet op maandag kunt, maar wel graag een beginnerstraining zou willen volgen. Als bovenstaande teller op nul of lager staat kun je het handigst even bellen. Wellicht valt er iets te improviseren! :-)

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Myspace Share to Delicious Share to Google 

Venue

Theater de MusketonMap
Locatie:
Theater de Musketon   -   Website
Street:
Hondsrug 19
ZIP:
3524 BP
City:
Utrecht
Country:
Country: nl

Description

Theater De Musketon is uitstekend bereikbaar. Het ligt midden in de Utrechtse wijk Lunetten (vlakbij Knooppunt Lunetten) ten zuidwesten van het Winkelcentrum (klik voor googlemapslocatie op 'voetjes'-icoontje hierboven.

EIGEN AUTO:

Volg de borden Utrecht. Vervolgens rijden richting Rondweg Utrecht Zuid (A12)

Neem  bij Knooppunt Lunetten op de parallelbaan van de A12 afslag 18, 

Routekaart Musketon

Lunetten Utrecht Zuidoost.

Volg de borden naar de Musketon. Er is gratis parkeergelegenheid aan de achterzijde van de Musketon (stel op uw navigatiesyteem als straat 'Treek' in. Zie ook routekaart.

BUS

Neem vanuit de stad, stadslijn 8 richting Station Lunetten, halte Betuwe. Nu is het nog ongeveer 1,5 minuut lopen. Zie routekaart.

TREIN

Reis naar station Utrecht Lunetten. Loop 5 minuten (weg oversteken ter hoogte van ARTISTO-zalencentrum, langs water lopen tot voorbij winkelcentrum, aan linkerzijde zie je 'De Musketon', tevens bibliotheek). Of neem vanaf dit station stadsbus, lijn 8 richting Station Overvecht, stap uit bij halte Betuwe en loop nog 1,5 minuut. Zie routekaart.

Minder validen:

Theater De Musketon en is goed bereikbaar en toegankelijk voor rolstoelers en overige minder validen.

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Myspace Share to Delicious Share to Google