Nieuwsbrief
Ontvang onze nieuwsbrief!
twitter Bird meer info...!
Fout
  • MMS Blog needs PHP's IMAP extension to function. Read more

Nieuwe beginnerscursus theatersport voorjaar 2013

basiscursus theatersport utrechtVind je theatersport ook zo leuk dat je het zelf ook wel eens zou willen proberen? Vind je toneelspelen leuk maar zie je op tegen het instuderen van teksten om deze vervolgens keer op keer te herhalen? Vind je het jammer dat je altijd achteraf bedenkt wat je zojuist eigenlijk had kunnen zeggen? Heb jij tot dusverre altijd je snor weten drukken om iets op je vrije avond te doen 'omdat je niet zo goed durft'? Wil je al tijden al iets aan sport doen maar is je zweten op een crosstrainer niet jouw ding?

Speciaal voor mensen als jij organiseren we komend seizoen weer een basiscursus improvisatie en theatersport. Deze cursus start op basisniveau dus enige voorkennis of ervaring is niet nodig. In deze cursus leer je allereerst hoe leuk het is om dingen uit te proberen en samen met anderen te spelen. 

In tien lessen van 2 uur worden enkele basisprincipes van theater en improvisatie aan bod die geoefend zullen worden met klassieke theatersportgames. Hierbij moet je denken aan 'durven' te spelen, het openstaan voor spelaanbod van anderen, gebruik van status, ruimtegebruik en samenspel.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater en enkele van de bekendste theatersportgames en kun je deze toepassen. Indien de deelnemers dit willen wordt er een openbare presentatie gegeven. In dat geval wordt in overleg en zonder verdere kosten een extra les ingelast op om specifiek te oefenen met elementen van een theatersportvoorstelling: podiumtechniek, publieksparticipatie en de 'vierde wand', ondersteunende rollen (presentator, rechters, muzikant, belichting). Deze cursus is ook een goede basis als je verder wilt spelen bij een theatersportvereniging.

Actuele aanmeldingenDe lessen starten 28 januari en vinden van 20.00 tot 22.00 uur plaats in Sociaal-cultureel centrum 'De Musketon' (in de wijk Lunetten).  In de Musketon is na afloop gelegenheid tot napraten in de bar, er is gratis parkeergelegenheid en ligt op loopafstand van NS-station Utrecht-Lunetten. Kosten: €100,-  inclusief BTW (factuur is fiscaal aftrekbaar als scholingskosten). Opgeven is mogelijk via het online inschrijfformulier basiscursus theatersport voorjaar 2013. Vragen kun je stellen door een email met je naam en contactgegevens (emailadres en telefoonnummer, liefst beide) naar Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken  te sturen of te bellen 06-34944350. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen voor maandag is beperkt!

Stuur een mailtje als je echt niet op maandag kunt, maar wel graag een beginnerstraining zou willen volgen. Wellicht valt er iets te improviseren! (-;

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Myspace Share to Delicious Share to Google 

update: deze cursus is afgelopen (kijk gerust nog even naar de foto's die gemaakt zijn tijdens de presentatie), maar gelukkig staat er al weer een nieuwe cursus op stapel waar je van harte welkom bent.