Nieuwsbrief
Ontvang onze nieuwsbrief!
twitter Bird meer info...!
Fout
  • MMS Blog needs PHP's IMAP extension to function. Read more

Lentelichting Basiscursus Theatersport

Nog maar een paar dagen, en dan gaat alweer een nieuwe cursus theatersport van start. Bij de thuiswedstrijd op 12 januari gaven zes van de tien cursisten van de najaarscursus als voorprogramma een korte presentatie. Was de spanning bij Arun, Christa, Idzarda, Jojanneke en Lottie vooraf nog te snijden, tijdens het optreden zelf schitterden ze als sterren! Op Facebook zijn een aantal foto's van de voorstelling te zien. U zult deze nieuwe sterren vast nog vaker op de Utrechtse improvisatiepodia zien!

Presentatie theatersportcursus 2012

Omdat Utrechte nog veel meer improvatietalent in de dop heeft rondlopen start er 21 januari een nieuwe basiscursus theatersport, wederom in de Musketon. Deze cursus is bewust laagdrempelig gehouden en met name bedoeld voor mensen die geen of weinig theaterervaring hebben, en naast principes van improvisatietheater krijgen ook de basisbeginselen van toneel (podiumgebruik, lichaamshouding, stemgebruik, etc) aandacht. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere het gebruik van status, emoties, eenvoudige karakteropbouw en 'types', samenspel en verhaalopbouw. Ook dit keer wordt de cursisten zelf de keuze gelaten of ze na afronding van de cursus een presentatie willen houden, en zo ja in welke vorm.

Theatersport is één van de meest bekende vormen van geïmproviseerd theater waarbij plot, rollen en enscenering terplekke ontstaan. Omdat het publiek actief meedenkt, er veel contact is met andere teams en ‘fouten’ niet bestaan betekent theatersport zowel voor toeschouwers als spelers een avondje uit!  Leuk om naar te kijken, nog leuker om zelf te doen!  In samenwerking met theatersportvereniging De Lunetics wordt een beginnerscursus aangeboden die een goede basis geeft om eventueel in te stromen bij een theatersportvereniging. In 10 basislessen raak je bekend met de basisprincipes van theaterimprovisatie gebaseerd op principes van Keith Johnstone, en leer je de belangrijkste theatersportgames zodat je in staat bent zelf ‘voorbereid onvoorbereid’ het podium op te stappen.

update: kijk in het menu onder Cursus voor de meest actuele cursus die gepland staat.

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Myspace Share to Delicious Share to Google