Kennismakingscursus Improvisatie Utrecht 2014Niets is zo veranderlijk als het leven: 'van het concert des levens heeft niemand een program'. Toen onze voorvaders nog van de jacht en dag tot dag leefden en met hun voedsel meetrokken was improviseren deel van het bestaan. Toen ze landbouwers en veetelers werden begon het grote plannen en risico mijden: planten om pas maanden later te oogsten, voorraden aanleggen, zaaigoed bewaren voor de volgende oogst. Tegenwoordig zijn reorganisaties de enige constante factor in bedrijven, blijken pensioenen en hypotheken geen garantie voor de toekomst en rukken de flexwerkers op. Aan jezelf de keuze of dat een bedreiging is of een uitdaging: aangezien je toch een rol in het theater van alledag kun je maar beter zorgen dat je die met plezier speelt.

"Zeg altijd nee en je krijgt een veilig leven. Zeg altijd ja en je krijgt een leven vol avontuur."  (Keith Johnstone)

Improviseren is een kunst die we allemaal verstaan, maar die velen van ons lang geleden vergeten zijn. Net als fietsen verleer je het nooit helemaal, maar naarmate je het meer doet gaat het wel makkelijker af. Iemand die niet opziet tegen improvisatie ziet ook niet meer op tegen een nieuwe functie, een andere woonplaats, het leggen van nieuwe contacten of andere uitdagingen waar de uitkomst onzeker van is.

Magische ComfortzoneSpeciaal voor mensen die in korte tijd hun improvisatiespieren (weer) willen trainen organiseren we een kennismakingscursus (theater)improvisatie. Hoewel er verschillende theaterwerkvormen (o.a. uit theatersport) gebruikt worden is het doel niet het maken van een voorstelling voor publiek. In deze cursus leer je allereerst hoe leuk het is om nieuwe dingen uit te proberen en samen met anderen te spelen. Spelen in de ware zin van het woord. Wedden dat je al meer blijkt te kunnen dan je dacht? Deze cursus start op basisniveau dus enige voorkennis of ervaring is niet nodig.

In 8 lessen van 2 uur komen de basisprincipes (theater)improvisatie aan bod die geoefend zullen worden met dramaoefeningen en klassieke theatersportgames. Hierbij moet je denken aan 'durven' te spelen, creatieve processen ('hoe kom je d'r op?'), het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater, en zul je met plezier uitdagingen aangaan, zelfs als deze een beetje buiten je comfortzone liggen. Anders dan de reguliere Basiscursus Theatersport van 12 lessen is aan deze cursus is in beginsel geen eindpresentatie verbonden. Uiteraard is deze cursus wel een mooie opstap als je verder wilt gaan met improvisatietheater, en voor wie wil optreden is er altijd een podium

De lessen starten maandag 19 mei 2014 en vinden van 20.00 tot 22.00 uur plaats in Cultureel Centrum 'De Musketon', Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht. Kosten: €100,-  inclusief BTW. Tip: met de factuur die je ontvangt zijn de kosten fiscaal aftrekbaar als communicatietraining. Opgeven is mogelijk via het Inschrijfformulier Kennismakingscursus Improviseren medio 2014. Indien er minder dan 8 deelnemers zijn zal de cursus uitgesteld worden. Vragen kun je stellen door een email met je naam en contactgegevens (emailadres en telefoonnummer, liefst beide) naar  Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken  te sturen of te bellen 06-34944350. 

Er zijn momenteel nog plaatsen beschikbaar.

Stuur een mailtje als je echt niet op dinsdag kunt, maar wel graag een beginnerstraining zou willen volgen. Als bovenstaande teller op nul of lager staat kun je het handigst even bellen. Wellicht valt er iets te improviseren! (-;

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Myspace Share to Delicious Share to Google